Otpisani

Za sve banovane i otpisane sa drugih foruma kao i za sve zeljne zabave
 
HomeHome  PortalliPortalli  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Udruzenje indijanaca

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Prle
Pritajeni tigar
avatar

Male
Number of posts : 4201
Age : 33
Localisation : Srbija kuca na promaji...
Registration date : 2007-05-08

PostSubject: Udruzenje indijanaca   Fri May 25 2007, 11:07

Ljupče Pavlović iz Aleksinca na popisu se izjasnio kao Indijanac, a potom sa desetak istomišljenika organizovao Udruženje Indijanaca

NIŠ - Kvalifikovani trgovac, vlasnik privatne radnje i fotokopirnice u Aleksincu Ljupče Pavlović na poslednjem popisu u Srbiji, zajedno sa članovima svoje porodice, izjasnio se kao Indijanac. Tako sada u popisnoj dokumentaciji stoji da u Aleksincu živi četvoro Indijanaca iz porodice Pavlović, glava porodice, poglavica Ljupče, supruga Mirjana i kćeri Tijana i Jelena.

- Posle raznih peripetija koje smo moja porodica i ja imali sa poreskim i drugim državnim organima i birokratijom pokušavajući da radimo kao privatni preduzetnici i živimo od svog znoja i rada, odlučio sam da sa desetak istomišljenika osnujem Udruženje Indijanaca. Vozali su me godinama zbog registracije, vraćali dokumentaciju, tražili objašnjenja zašto baš Udruženje Indijanaca i konačno sam 28. decembra prošle godine dobio od resornog ministarstva zvanično rešenje o registraciji - kaže za Glas Ljupče.

On kaže da je samo kratko bio u politici kao član Nove Srbije i video da od "toga nema vajde", pa smatra da će preko Udruženja Indijanaca skrenuti pažnju na sebe i sve druge koji se osećaju kao Indijanci - getoizirano, izolovano od sveta i bez mogućnosti za ostvarenje osnovnih ljudskih prava pred birokratizovanim i korumpiranim državnim organima.

- Ne osećam se kao poglavica, kako me novinari već nazivaju, mada i biram kome ću da dajem izjave. Svi u Udruženju smo jednaki i zajednički ćemo donositi sve odluke, jer i Indijanci su umeli da budu demokrate da su dobili priliku za to. Uslov za učlanjenje u naše Udruženje je samo dobra volja, bolje rečeno nevolja.

- Verujem da je u Srbiji dosta onih koji se osećaju kao mi, kao da smo u rezervatu. Kada bismo i hteli da malo zavirimo u Evropu, traže nam vize, a od ove godine i za Bugarsku i Rumuniju. Nekada je Indijanaca u Americi, do dolaska belih kolonizatora, bilo oko 45 miliona, a sada ih je ostala šaka jada, baš kao i Srba - kaže Ljupče Pavlović.


Projekat o indijanskom selu

Aleksinački "poglavica" otkriva da već traži načine da iz Amerike nabavi originalnu indijansku garderobu i opremu. A kaže i da mu se u glavi vrzma ideja o tome da u Aleksincu napravi turističko-rekreativni centar koji bi ličio na autentično indijansko selo, a u kojem bi moglo da se zaposli najmanje stotinak Aleksinčana.


Da li se i vi osecate ovako?

_________________
Tija bakcili, svi gi ja potepam, znas kako? Prvo si progutam jednu kocku shicer, pa se oni svi navadu na njojzi. Ondak si popijem 'ednu jaku crnu kavu da gi zacoravim, pa kad si ne znaju kude ce, tage si popijem 'ednu ljutu rakiju te gi potepam svi.
Back to top Go down
View user profile http://s1.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=19899
 
Udruzenje indijanaca
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mudrost severnoameri?kih indijanaca
» Upomo?! ?enim se!?!
» Teks Viler
» Umpah Pah
» Indijanske izreke, poslovice i pri?e

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Otpisani :: Zabava :: Zanimljivosti iz sveta-
Jump to: