Otpisani

Za sve banovane i otpisane sa drugih foruma kao i za sve zeljne zabave
 
HomeHome  PortalliPortalli  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Deserti

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Ljubicica
Pocetnik u razvoju
Pocetnik u razvoju
avatar

Female
Number of posts : 474
Registration date : 2007-10-20

PostSubject: Deserti   Mon Oct 22 2007, 18:39

Torta Micigen











Potrebno je:



za kore:

* 6 balanaca

* 150g maslaca

* 250g secera

* 180g brasna

* 2 kasike mleka

* kora od 1 pomorandze

* malo soka od pomorandze



za fil:

* 6 zumanaca

* 100g secera

* 100g cokolade

* 100g maslaca



Pripremanje:



Penasto umutiti maslac sa secerom, dodati brasno, mleko, narendanu
koricu i sok od pomorandze. Dobro izmesati. Posebno ulupati sneg od
belanaca pa ga
pazljivo umesati u prethodnu masu. Testo zatim sipati u podmazan i
brasnom posut pleh i peci na umerenoj temperaturi.

Za fil, penasto umutiti zumanca sa secerom. Dodati otopljenu cokoladu,
izmesati pa kuvati na pari dok se zgusne.Pri tom, stalno mesati da ne
zagori i
da se ne naprave grudvice. Skloniti sa vatre, ostaviti da se ohladi pa
dodati penasto izradjen maslac.

Testo preseci da se dobiju dve kore. Kremom filovati iznutra i spolja i ukrasiti po zelji.


Prijatno...
Back to top Go down
View user profile
mimili
Zivim Ovde
Zivim Ovde
avatar

Female
Number of posts : 3810
Age : 34
Registration date : 2007-10-19

PostSubject: Re: Deserti   Wed Oct 24 2007, 00:08

Bajadera Very Happy

Sastojci

  • 400 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g mlevenog keksa
  • 7 štangli čokolade za mesenje
  • 1 puter lili margarin
  • 8 kašika vode
Priprema
U jednu šerpu staviti šećer, zaliti vodom i malo prokuvati 4 – 5 min. (da se šećer otopi).
Dodati orahe, keks i umućen buter – margarin.
Skloniti s ringle, dobro izjednačiti i masu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati 3 štangle rastopljene čokolade i dobro promešati. Obadve mase (masa sa čokoladom i masa bez čokolade) ostaviti oko 15 min. u frižider da se malo stegne.
Na jedan poslužavnik oblikovati tortu ili pravougaonik oko 20 cm širine.
Prvo naneti deo sa čokoladom (crni) pa beli i na kraju preliti glazurom od čokolade.
Čokoladi dodati parče putera (veličina oraha) na smanjenoj temperaturi rastopiti i preliti preko zadnjeg dela (belog).
Ostaviti do služenja u frižider.

P. S. Može da se seće kao štanglice, a može i kao parčići torte.

Back to top Go down
View user profile
mimili
Zivim Ovde
Zivim Ovde
avatar

Female
Number of posts : 3810
Age : 34
Registration date : 2007-10-19

PostSubject: Re: Deserti   Wed Oct 24 2007, 00:15

Tiramisu

Sastojci za 6 porcija

  • 2 dl jake kafe
  • 3 – 4 kašike brendija
  • 3 velika sveža jaja
  • 100 g šećera
  • 250 g mascarponea sira
  • 120 g piškota
  • kakao
Priprema
Spremiti kafu i ohladiti. Dodati brendi.
Umutiti žumanca i šećer. Dodavati sir po malo i mutiti.
U četvrtast pleh (mali) poređati navlažene (u kafi) piškote.
Preliti polovinom kreme i ponoviti postupak.
Poprašiti kakaom, prekriti folijom i držati u frižideru nekoliko sati.
Da bi se ubrzao postupak može da se razmuti ness kafa u hladnoj vodi.
Neki takođe od preostalih belanaca umute čvrst šne, pa ga polako mešajući dodaju u kremu, čime ona postaje laganija, ali to nije originalni recept.
Takođe, po ukusu, može da se ukrasi šlagom, ali takođe to nije originalni recept.

Back to top Go down
View user profile
MaNemoj
Novajlija
Novajlija
avatar

Male
Number of posts : 142
Age : 41
Registration date : 2007-10-24

PostSubject: Re: Deserti   Wed Oct 24 2007, 01:25

moje omiljeno povrce - pacetina!!!
a jel neko od vas stvarno pravi te stvarcice ??? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
cyber-geysha
Novajlija
Novajlija
avatar

Female
Number of posts : 76
Age : 60
Localisation : zemlja izlazećeg sunca
Registration date : 2007-10-22

PostSubject: Re: Deserti   Wed Oct 24 2007, 02:00

ja pravim pekinško pače... na tavče...sve ću ti bwe pravim,samo kaži... Laughing
evo recepta,starog,japanskog:
prvo uhvatiš pače,pa kad poraste.... liberalhug
e tu se uvek zaboravim,kako beše dalje....

zaboravna neka geysha... c c c c c c
ajde iz početka....
prvo uhvatiš pače.............. ovako ga hvataš....
Back to top Go down
View user profile
Gost
Guest



PostSubject: Re: Deserti   Thu Oct 25 2007, 22:05


Antina torta

Torta moľe da se pravi od bilo kojeg voća. Ova na slici je od bresaka iz konzerve.

Sastojci za 10 porcija
Biskvit:
3 jaja
3 ľlice ąećera
3 ľlice braąna

Voćni dio:
bilo koje voće iz kompota, zamrzivača ili svjeľe (breskve, jagode, ananas, viąnje….)
1 puding od vanilije
4 dl vode ili soka iz konzerve

Krema:
50 dag svjeľeg kravljeg sira
2 kisela vrhnja
10-15 dag ąećera
limunova ili narandľina korica
vanilin ąećer
2 vrećice ąlaga
3 vrećice ľelatine
1-2 vrećice preljeva za torte

Priprema
Istući bjelanjke u snijeg dodavajući ąećer, zatim jedno po jedno ľumance i braąno. Ispeći u okruglom kalupu za torte oko 10 minuta na 200 C.
Ako ľelite umijesto torte praviti kolač u tepsiji onda napravite biskvit od 5 jaja, 5 ľl. ąećera i 5 ľl. braąna.

Kuhati narezano voće sa sokom (ili vodom sa malo ąećera).
Kad provrije dodati puding razrijeđen sa malo soka. Skuhano odmah preliti preko biskvita u kalupu. Poravnati i ohladiti.

Sir pomijeąati sa vrhnjem, dodati ąećer, vanilin ąećer i limunovu koricu.Izraditi ąlag i umijeąati u sir.
Nakvasiti ľelatinu u malo vode i kad nabubri otopiti na laganoj vatri (ne smije provrijati). Brzo miksajući umijeąati u smjesu sira i ąlaga.

Kremu premazati preko voćnog dijela i ostaviti u hladnjak.
Od preostalog soka skuhati po uputi na vrećici preljev za torte i preliti preko torte, te malo posuti kokosom.
Količinu voća odredite sami, jer za kolač u tepsiji treba malo viąe voća i 2 pudinga od vanilije.
Back to top Go down
Gost
Guest



PostSubject: Re: Deserti   Thu Oct 25 2007, 22:08


Cudo torta

Sastojci:

300gr šećera
4 jaja
100gr mlevenih oraha
200gr brašna
kora od limuna
1/2 praška za pecivo
10 kašika vode
150gr.putera
3 kašike brašna
150gr šećera u prahu
3 rebra čokolade
sok od 1 i 1/2 pomorandže
1/2 l mleka
50gr čokolade mlečne.

Priprema:

Žumanca penasto umutite sa šećerom i postepeno im dodati 10 kašika vode. Zatim postepeno dodaje brašno pomešano sa praškom, mlevene orahe, koru od limuna i sneg od belanca. Sve se to dobro izmešati I sipati u podmazan kalup I peći na umerenoj temperaturi oko 30 min. U meduvremenu se napravi fil: puter penasto umuti sa šećerom u prahu .Brašno razmutiti sa malo hladnog mleka, a ostatak staviti na ringlu. Dodati u mleko brašno, rendanu čokoladu I 3 kašike šećera I prokuvati fil. Kada se prohladi umutiti sa puterom. Ispečeno i ohladeno testo iseći vodoravno na pola, dobro poprskati sokom od pomorandže pa filovati. Torta se na kraju premaže odgore sa filom I narenda se mlečna čokolada.
Back to top Go down
Gost
Guest



PostSubject: Re: Deserti   Thu Oct 25 2007, 22:10


Bakina torta sa jabukama


POTREBNO JE:

Za testo:
- 4 jaja
- 2 supene kasike vode
- 120 gr secera
- malo soli
- 50 gr brasna
- 50 gr gustina
- 100 gr mlevenih lesnika Za kompot od jabuka:
- 800 gr jabuka
- 50 gr secera
- 125 gr vode
- 1 stangla cimeta
- 2 supene kasike limunovog soka
- 25 gr suvog grozdja

Za krem :

- 3 table belog zelatina
- 250 gr maskarpona
- 250 gr svapskog sira
- 4 supene kasike mleka
- 50 gr secera Za garniranje:
- 50 gr listica lesnika
- 200 gr jabuka
- 2 supene kasike secera
- 3 supene kasike limunovog soka
- 300 gr slaga
- 2 vanilin secera


Priprema:

zamesiti testo i peci oko 35 minuta na 180 - 200 stepeni.
Jabuke oljustiti, iseci na cetvrt
i kuvati od navedenih sastojaka 2 - 3 minuta.
Cimet izvaditi i dodati suvo grozdje.
Ostaviti da se prohladi.
Zelatin otopiti u hladnoj vodi a za to vreme umutiti
maskarpone sa sirom, mlekom i secerom u glatku masu.
Blago zagrejati zelatin i dodati u ovaj krem.
Testo preseci na dve kore.
Na donju koru sipati kompot.
Preko toga staviti 1/3 krema od maskarpona
pa poklopiti drugom korom.
Ostavit da se krem stegne.
Ostatak jabuka iseci na tanke kriske,
prodinstati 1 - 2 minuta sa
limunovim sokom i 2 supene kasike secera.
Listice lesnika proprziti dok ne dobiju zlatno-zutu boju.
Premazati tortu slagom,
ukrasiti jabukama i lesnikom.
Back to top Go down
Gost
Guest



PostSubject: Re: Deserti   Thu Oct 25 2007, 22:12


Sladoled kocke

SASTOJCI
7 belanaca
7 kašike šećera
1 šoljica mleka i jedna kašika šećera

Fil
1 litar mleka
7 žumanaca
1 litar mleka
2 pudinga od vanile
1 margarin
200 grama šećera u prahu

NAČIN PRIPREME

Umutiti 7 belanaca u čvrst sneg i dodati 7 kašika šećera, jednu po jednu. Kad to bude dobro umućeno, dodati prašak za pecivo i peći na 200 stepeni. Kad se ispeče, natopiti šoljom za crnu kafu mleka u koje je dodata jedna kašika šećera.

Na pari skuvati 1 litar mleka sa 7 kašika šećera. Umućena žumanca i puding u prahu sipati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Umućen margarin i šećer u prahu sjediniti s skuvanim filom i preliti ispečenu koru. Odozgo staviti 2 krem-šlaga od vanile.
Back to top Go down
Gost
Guest



PostSubject: Re: Deserti   Thu Oct 25 2007, 22:13


Bajadera torta
(koja se ne pece)


300 g mlevenog plazma keksa
375 g margarina
390 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
250 g mlevenih oraha
1 čaša soka od pomorandže
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile
2 šlaga

Priprema
Prva kora:
300 g mlevenog plazma keksa, 125 g istopljenog margarina, 130 g šećera u prahu, 100 g istopljene čokolade za kuvanje i malo soka od pomorandže. Sve sastojke umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

Druga kora:
250 g mlevenih oraha, 125 g istopljenog margarina, 130 g šećera u prahu i malo soka od pomorandže. Sve sastojke umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

Treca kora:
Dva pudinga od vanile skuvati u pola litre mleka sa četiri kašike šećera. Kada se masa ohladi dodati 125 g margarina sa 130 g šećera u prahu.

Na tacnu staviti prvu koru i oblikovati po želji. Preko prve drugu, na drugu treću i preko treće lepo umućena dva šlaga s mlekom. Prijatno!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Deserti   

Back to top Go down
 
Deserti
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Otpisani :: Kuvar :: Slatkisi-
Jump to: